Update Ebola Virus

De afgelopen week hebben wij regelmatig contact gehad met Jeremiah, directeur van SHIFSD, via e-mail en telefoon. Ondanks de dreiging van het Ebola virus in zijn omgeving merken we vanuit dit contact vooral de gedrevenheid van Jeremiah en de rest van zijn team om de strijd aan te gaan. Het bestuur van Initiat heeft tijdens de spoedvergadering van afgelopen week besloten een kleine donatie te doen, zodat de werknemers in staat zijn om eten en hygiëne pakketten te halen voor zichzelf en hun families. Twee dagen later al ontvingen wij het bericht dat het geld in goede orde was ontvangen, begeleid door een aantal foto’s waarop de werknemers te zien zijn met de gekochte rijst, emmers en chloor.

10570458_774983429212237_1509656480930072576_n
Medewerker SHIFSD met rijstzak en hygienepakket

Helaas betekent de Ebola uitbraak, en vooral het uitroepen van de noodtoestand in Liberia, er wel voor dat scholen, overheid en publieke plekken zoveel mogelijk gesloten worden en blijven voor de komende drie maanden. Dit betekent dus ook dat het TVET-project voor dit moment even op pauze wordt gezet. Dit project draait om de ingebruikname van het gebouw die dit jaar is afgerond, door vakonderwijs voor jong-volwassenen. Juist hierom is het van groot belang dat de uitbraak van Ebola zoveel mogelijk bestreden wordt, omdat het de ontwikkeling van Liberia, en andere getroffen landen, tegenhoudt omdat onderwijs van wezenlijk belang is.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *