MYTC (2012 – 2013)

Multipurpose Youth Training Centre (MYTC), Monrovia in Liberia

De primaire doelstelling van dit project was de bouw van een multifunctioneel centrum, waarin vaktrainingen en alfabetiseringscursussen gegeven zullen gaan worden aan jongvolwassenen. Tevens is er in het gebouw ruimte voor een nieuw kantoor voor SHIFSD, die tot nu toe nog altijd een kantoorruimte moest huren. Dit zal de organisatorische efficiëntie en duurzaamheid versterken. Andere organisaties kunnen tegen vergoeding ook gebruik maken van de ruimtes in het trainingscentrum, wat de financiële stabiliteit van SHIFSD ten goede zal komen.

MYTC_mei_2013_002-1024x768

Het MYTC bestaat uit zes trainingsruimten, een vergaderzaal, drie kantoren, een badkamer en opslagruimten. Daarnaast bouwde SHIFSD een put en vier toiletten voor mannen en vrouwen op het terrein. Tijdens de bouw van het centrum kwam SHIFSD voor diverse uitdagingen te staan. Zo hebben veranderende landelijke regelgeving, onbetrouwbare aannemers en diefstal van bouwmaterialen gezorgd voor vertraging bij het afronden van de bouw. SHIFSD nam haar verantwoordelijkheid en zorgde ervoor dat de bouw eind 2013 afgerond werd. Ondanks dat het gebouw op sommige punten nog afgewerkt moet worden, zal het in januari 2014 in gebruik worden genomen.

In 2015 hebben Judith en Annelies uit het bestuur van stichting Initiat een bezoek gebracht aan Liberia. Het doel was om de resultaten van het MYTC project te bekijken en samen met SHIFSD na te denken over een toekomstige samenwerking. Lees het reisverslag hier.